Dziki weekend w Olandii
Uskrzydleni powodzeniem wcześniejszych wydarzeń organizowanych z ideą promocji łowiectwa w jubileuszowym roku 100lecia PZŁ wraz z Kołem Łowieckim Słonka i Kołem Łowieckim Lis zaprosiliśmy do Centrum Konferencji i Wypoczynku Olandia w Prusimiu nasze koleżanki i kolegów po strzelbie na piknik. Imprezę w plenerze uświetnił swoją obecnością Jakub Wolski z „Dzikiej Kuchni” i dla nas wszystkich przygotował razem z Szefem Kuchni Pawłem Lutkiem z Restauracji Olandia kilka swoich popisowych dań. W menu znalazły się min zające, bażanty, kuropatwy, dzika gęś, dzik i daniel. Wszyscy obecni degustowali myśliwskie frykasy i mogli usłyszeć o walorach dziczyzny podczas pokazu kulinarnego Szefa Jakuba Wolskiego. Wydarzenie dopełnili swoim małym koncertem zaproszeni sygnaliści przybliżając wszystkim grę na rogu myśliwskim. Impreza przerosła nasze oczekiwania, było smacznie, pięknie i rodzinnie. Po raz kolejny okazało się, że organizując coś razem można dużo więcej! Darzbór.