Dziki weekend w Olandii

Dziki weekend w Olandii

Uskrzydleni powodzeniem wcześniejszych wydarzeń organizowanych z ideą promocji łowiectwa w jubileuszowym roku 100lecia PZŁ wraz z Kołem Łowieckim Słonka i Kołem Łowieckim Lis  zaprosiliśmy do Centrum Konferencji i Wypoczynku Olandia w Prusimiu nasze koleżanki i kolegów  po strzelbie na piknik. Imprezę w plenerze uświetnił swoją obecnością Jakub Wolski z „Dzikiej Kuchni” i dla nas wszystkich przygotował razem z Szefem Kuchni Pawłem Lutkiem z  Restauracji Olandia kilka swoich popisowych dań. W menu znalazły się  min zające, bażanty, kuropatwy, dzika gęś, dzik i daniel. Wszyscy obecni degustowali myśliwskie frykasy i  mogli usłyszeć o walorach dziczyzny podczas pokazu kulinarnego Szefa Jakuba Wolskiego. Wydarzenie dopełnili swoim małym koncertem zaproszeni sygnaliści przybliżając wszystkim grę na rogu myśliwskim.  Impreza przerosła nasze oczekiwania, było smacznie, pięknie i rodzinnie. Po raz kolejny okazało się, że organizując coś  razem można dużo więcej!   Darzbór.

Comments are closed.