Warsztaty kulinarne z dziczyzną podczas Pikniku Napoleońskiego w Sierakowie

Warsztaty kulinarne z dziczyzną podczas Pikniku Napoleońskiego w Sierakowie

W ramach podejmowanych działań promocyjno- edukacyjnych przez Koło Łowieckie nr 44 „Daniel” w Sierakowie, we współpracy z Kołem Łowieckim nr 43 „Słonka” w Kwilczu, w dniu 13.08.2022r podczas Pikniku Napoleońskiego, który wpisuje się od kilku już lat w cykliczne, letnie imprezy plenerowe Sierakowa, myśliwi zorganizowali warsztaty kulinarne, którym przewodniczył Szef Kuchni Paweł Polus. Dla przybyłych gości była to okazja, aby dowiedzieć się o sposobach przyrządzania dziczyzny, obejrzeć cały proces przygotowania posiłków, ale również bezpłatnie skosztować potraw przygotowanych przez Mistrza Polusa. Wydarzeniu cieszącemu się dużym zainteresowaniem przybyłych gości towarzyszyła wystawa trofeów łowieckich, pokaz wabienia jeleni i obecność przewodników użytkowych psów myśliwskich pracujących na co dzień w wielkopolskich łowiskach.

Comments are closed.